RTV Pljevlja ponovo isključila grijanje školi

Lokalni javni servis ne može da snosi troškove i za obrazovnu institutuciju koja se nalazi u istoj zgradi

4003 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada u kojoj je smještena RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada u kojoj je smještena RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Lokalni javni servis Radio televizija Pljevlja ponovo je na sat vremena isključio grijanje i struju Osnovnoj školi za muzičko obrazovanje, koja je smještena u istoj zgradi.

Direktor te medijske kuće Dejan Miličić kazao je da su to uradili kao znak upozorenja jer RTV Pljevlja godinama snosi troškove grijanja Muzičke škole, što joj dodatno otežava ionako tešku finansijsku situaciju.

Tvrdi da su za četiri godine od kada su u istoj zgradi sa Muzičkom školom u nekadašnjem Akademskom centru za troškove grijanja i struje potrošili oko 65 do 70 hiljada eura. Za to vrijeme, ističe on, Muzička škola nije ni cent uplatila po tom osnovu.

Rukovodstvo RTV Pljevlja više puta se obraćalo ministrima prosvjete i drugim državnim službama kako bi se riješilo pitanje plaćanja struje i grijanja Muzičke škole, ali do danas niko ništa nije preduzeo da se ovaj problem riješi.

”Na ovaj način pokušavamo da animiramo Ministarstvo prosvjete koje je osnivač jer na teret RTV Pljevlja idu troškovi grijanja koje je na struju i rasvjete. Na sve dosadašnje naše apele i dopise niko nije odgovorio niti nas je nazvao da nam se makar zahvali što ovo radimo. Znači i pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazimo imamo dodatni neopravdani trošak”, rekao je Miličić.

Kazao je da je sa ovim problemom upoznao i premijera Dritana Abazovića prilikom nedavne posjete Pljevljima.

”Neki je kontakt ostvaren, ali sve to sporo ide. Ne možemo mi čekati da kasnimo sa isplatom još jedne plate ili više plata. Da se vratimo u 2010. kada smo kasnili deset zarada ili 2016. kada smo šest plata bili u zaostatku. Ovo je jedan možda nepopularan potez možda zbog đaka ali mislim da će se nastava odvijati normalno. Ovo je samo jednočasovno isključenje. Očekujem ubrzo neki odgovor kako bi se konačno ovaj problem riješio”, rekao je Miličić.

Kazao je da su mu iz PR službe premijera saopštili da će njihov dopis biti proslijeđen Ministarstvu prosvjete.

Zaposleni u RTV Pljevlja posljednju su primili oktobarsku zaradu.

”Finansijska situacija u RTV Pljevlja nije sjajna. Primili smo oktobarsku zaradu, nismo je još u potpunosti isplatili u bruto iznosu fali nam jedan reprogram od 2000 eura”, rekao je Miličić.

Bonus video: