Tivatsko Komunalno ulaže u opremu

Komunalno će ove godine nastaviti sa obnovom prilično starog i dostrajalog voznog parka, koji trenutno čini preko 40 vozila različite vrste i namjene, prosječne starosti skoro 17 godina

3627 pregleda 0 komentar(a)
Nedavno nabavljeni kamion, Foto: Siniša Luković
Nedavno nabavljeni kamion, Foto: Siniša Luković

Tivatsko Komunalno preduzeće dobilo je nedavno još jedan noviji polovni kamion za prikupljanje i odvoz otpada, vrijedan 60.379 eura, sa uračunatim PDV-om.

Kamion marke MAN TGM 26.290 sa nadgradnjom, tzv. potisnom pločom, kapaciteta 21 kubik, proizveden 2013. godine, Komunalnom je isporučila kompanija JT2 Group iz Beograda koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu što ga je raspisala ta opštinska firma.

Ovo je već treće vozilo koje je Komunalno preduzeće Tivat u protekla četiri mjeseca kupilo preko JT2 Group.

Ta kompanija je ranije tivatskim komunalcima isporučila jedno slično vozilo za priklupljanje i odvoz otpada, kao i jedan veći kiper sa posebnom, tzv. abrol nadgradnjom. Ukupno je u nabavku ta tri vozila, Opština Tivat kao osnivač i vlasnik Komunalnog preduzeća, investirala nešto preko 300 hiljada eura.

Komunalno će ove godine nastaviti sa obnovom prilično starog i dostrajalog voznog parka, koji trenutno čini preko 40 vozila različite vrste i namjene, prosječne starosti skoro 17 godina.

U budžetu Opštine Tivat za 2023. za te je namjene obezbijeđeno ukupno 450.000 eura, a plan Komunalnog je da tim novcem kupi dva nova manja kamiona sa duplom kabinom - tzv. putara za službu Gradskog zelenila, odnosno službu održavanja mreže javne rasvjete, te polovnu autočistilicu većeg kapaciteta, kao i polovnu autocisternu za pranje ulica i jedno novo pogrebno vozilo.

U tivatskom Komunalnom namjeravaju da tokom ove godine iz sopstvenih sredstava, kao pilot-projekat, nabave i dva posebna pres-kontejnera za otpad koje bi postavili iza hotela “Pine” i u Sremskokarlovačkoj ulici, kod Trga magnolija.

Ti kontejneri, opremljeni hidrauličnom instalacijom koja sabija u njih odloženi otpad, svojim kapacitetom mijenjaju čak 40-ak klasičnih kontejnera od po 1,1 kubik.

Bonus video: