Učenici iz Nikšića likovnim radionicama obilježili Evropsku nedjelju mobilnosti

Organizovana je i kraća biciklistička vožnja kako bi se građanima i na taj način skrenula pažnja na alternativne vidove prevoza
0 komentar(a)
Evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Svetlana Mandić
Evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.09.2017. 11:30h

Članovi likovnih sekcija osnovnih škola „Ratko Žarić“, „Braća Ribar“ i „Olga Golović“ i mališani iz JPU „Dragan Kovačević“ su likovnim radionicama obilježili „Evropsku nedjelju mobilnosti”.

“Na ovaj način skreće se pažnja građanima na alternativne i ekološke vidove prevoza i kretanja. Moto ovogodišnje akcije je ’Čista, zajednička i inteligentna mobilnost’, a građani se ohrabruju da razmisle o optimalnom načinu kretanja i promjeni navika svakodnevnog korišćenja automobila“ kazala je Milijana Kovač iz opštinske Službe menadžera koja je po sedmi put organizovala obilježavanje “Evropska nedjelje mobilnosti” u saradnji sa UNDP-i kancelarijom u Crnoj Gori.

Na platou ispred Robne kuće učenici pomenutih osnovnih škola su oslikali ovogodišnji znak „Evropske nedjelje mobilnosti” dok su mališani iz vrtića izložili radove na temu “Izaberi, kombinuj, promijeni”. Organizovana je i kraća biciklistička vožnja kako bi se građanima i na taj način skrenula pažnja na alternativne vidove prevoza.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra sa ciljem da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mjere održivog saobraćaja i da ponude građanima alternative upotrebi automobila.

Bonus video: