Kolašinski vatrogasci spasili ukrajinskog državljanina, vozilo se zaglavilo u snijegu u Trešnjeviku

Postojeća signalizacija u Mateševu, očigledno, nije dovoljna, pa se ponavljaju situacije iz prethodnih godina da, uglavnom, strani državljani krenu tom saobraćajnicim, koja se tek periodično čisti

7955 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Kolašinski vatrogasci su i u noći između subote i nedjelje, kao prije dva dana, intervenisali na prevoju Trešenjevik, na regionalnom putu Mateševo -Andrijevica, gdje se, ovog puta, u snijegu zaglavilo vozilo ukrajinskog državljanina T.O.

Kako su saopštili iz Službe zaštite i spašavanja (SZS), akciju su izveli po izuzetno lošem vremenu, sinoć oko 22 sata, nakon što su dobili informaciju od kolašinske policije da je automobil zavijan snijegom na Trešenjeviku. Državljaninu Ukrajine pomogli su da stigne do Andrijevice.

Postojeća signalizacija u Mateševu, očigledno, nije dovoljna, pa se ponavljaju situacije iz prethodnih godina da, uglavnom, strani državljani krenu tom saobraćajnicim, koja se tek periodično čisti. Iz kolašinske SZS apeluju na nadležene da, dodatnom signalizacijom, informišu vozače o stanju na tom putu.

foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

„Naše akcije te vrste su, praktično, akcije spašavanja, jer vozila, pri ovako niskim tempereturama i mećavi, ostanu okovana u snijegu tokom noći. Potrebno je na vidljiviji način informsati vozače, koji ne poznaju ovaj kraj, da se tim putem ne može“, kažu u SZS.

Navigacija, obično, tu saobraćajnicu pokaže kao njakraće rastojanje do Andrijevice, odnosno, Berana.