Kotor: Vozačima oprez na putu Sveti Stasije - Ljuta zbog oborenog krova objekta, u Radanovićima palo više stabala

U Radanovićima je došlo do obaranja desetak borova dugih preko dvadeset metara u parku kod Osnovne škole "Nikola Đurković"

14480 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jaki na momente i olujni sjeverni vjetar koji od juče duva na primorju, nanio je štetu i opštini Kotor.

Vozačima se savjetuje oprez na putu Sveti Stasije - Ljuta, jer je jak vjetar oborio krovnu konstrukciju montažnog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini, prenosi Radio Kotor.

Predstavnici Službe zaštite i spasavanja Kotor i Uprave policije OB Kotor su trenutno na licu mjesta.

Slično je i u Radanovićima, gdje je sinoć, zbog jakog sjevernog vjetra koji je dostizao olujnu jačinu, došlo do obaranja desetak borova dugih preko dvadeset metara u parku kod Osnovne škole "Nikola Đurković".

Kako je za Radio Kotor danas kazao predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Mirko Kordić, više stabala je palo i blokiralo lokalni put do kuće mještanina, Branka Burića.

"Budući da djeca sjutra kreću u školu, apelujem na nadležne gradske službe da dođu na lice mjesta i što prije provjere stabilnost okolnih stabala kako tokom noći, za kada su najavljeni još jači udari sjevernog vjetra, da ne bi došlo do dodatnih problema", poručio je Kordić, dodavši da je sinoćnja bura dizala i krovove pojedinih kuća, cigle, tende i metalne konstrukcije.

Bonus video: