Hiljadu eura za prvu bebu rođenu ove godine u Župi nikšićkoj

"Na ovaj simboličan način još jednom želimo da ukažemo da su djeca budućnost svakog mjesta. Da se u svakom kutku Crne Gore čuje dječja graja, kako bi učionice vrtića i škola bile pune djece, jer je to jedina garancija za opstanak našeg društva", poručio je Radulović

2367 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa uručivanja nadoknade, Foto: Mjesna zajednica Župa
Detalj sa uručivanja nadoknade, Foto: Mjesna zajednica Župa

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka Dragoljub Radulović uz prigodne poklone uručio je rješenje o novčanoj nadoknadi od 1000 eura roditeljima Dušana Raškovića, prvorođene bebe u ovoj godini u toj mjesnoj zajednici.

"Na ovaj simboličan način još jednom želimo da ukažemo da su djeca budućnost svakog mjesta i da se svi moramo angažovati kako bi se razvijali programi koji će doprinijeti da se u svakom kutku Crne Gore čuje dječja graja, kako bi učionice vrtića i škola bile pune djece, jer je to jedina garancija za opstanak našeg društva", poručio je Radulović.

Savjet mjesne zajednice je prošle godine roditeljima svih beba iz Župe, rođenih 2022, a bilo ih je 31, uručio novčanu naknadu od po 100 eura, dok je prvorođena beba dobila hiljadu eura.

"Nastojaćemo da i u ovoj godini pokrećemo aktivnosti koje stvaraju bolje uslove za život najmlađih stanovnika", obećao je Radulović.

Bonus video: