Tivat: U padu velikog čempresa oštećeno i više vozila komunalnih službi

Bura je oborila preko 50 stabala u gotovo svim djelovima Tivta od čega su neka prilikom pada, napravila i dodatnu štetu na vozilima. Sinoć se sa veza otkinuo i turistički brod "Poseidon" na Obali Đuraševića, a štete ima i na krovovima nekoliko privatnih objekata

10717 pregleda 6 komentar(a)
Detalj nanijete štete, Foto: Siniša Luković
Detalj nanijete štete, Foto: Siniša Luković

Orkanska bura je sinoć i danas nastavila da pravi veliku štetu i probleme građanima i komunalnim službama u Tivtu.

Pod udarima olujnog vjetra sinoć se sa veza otkinuo turistički brod "Poseidon" na Obali Đuraševića.

Vjetar i talasi brod su bacili na obalu prilikom čega je oštećen njegov drveni trup pa je "Poseidon" potonuo. O tome su obaviješteni Lučka kapetanija Kotor i Uprava pomorske sigurnosti a koje će vlasniku ovog 20 metara dugog broda naložiti da ukloni plovilo, čim to dozvole vremenske prilike.

Bura je oborila preko 50 stabala u gotovo svim djelovima Tivta od čega su neka prilikom pada, napravila i dodatnu štetu na vozilima. Prilikom pada jednog velikog čempresa u kompleksu blizu objekta rasadnika i radionice Komunalnog i preduzeća Vodovod i kanalizacija u Velikom gradskom parku, oštećeno je i nekoliko vozila i kamiona ovih dviju opštinskih firmi.

Šteta u Tivtu
Šteta u Tivtufoto: Siniša Luković

Olujni vjetar uništio je ili oborio i više saobraćajnih znakova duž puteva u Tivtu, a štete ima i na krovovima nekoliko privatnih objekata.

Tivatski komulanci i druge službe od ranog jutra su na terenu i otklanjaju posljedice nevremena. Problema je bilo i u aviosaobraćaju pa je jutarnji let Air Serbije iz Beograda zbog jake bure, preusmjeren na podgorički aerodrom.

Bonus video: