Spasilačke ekipe SZS Glavnog grada se pridružuju kolegama u Turskoj

"Službenici Zaštite i spašavanja večeras putuju u Istanbul, gdje će dalje biti raspoređeni u skladu sa planom", navode iz Glavnog grada

11539 pregleda 22 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro
Vuković, Foto: PG Biro
Ažurirano: 06.02.2023. 16:29h

Najiskusnije spasilačke ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, na čelu sa komandirom, pridružiće se kolegama u Turskoj, a u cilju saniranja posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kazali su da je to dogovoreno na sastanku gradonačelnika Ivana Vukovića sa atašeom za bezbjednost Ambasade Turske Serdarom Doluom.

"Službenici Zaštite i spašavanja večeras putuju u Istanbul, gdje će dalje biti raspoređeni u skladu sa planom. Ataše Dolu iskazao je zahvalnost u ime Republike Turske", saopšteno je iz Glavnog grada, dodavši da je Vuković još jednom uputio saučešće građanima Turske.

Iz Glavnog grada su ranije saopštili da je Vuković kazao kako je ta gradska uprava spremna da pruži pomoć u saniranju posljedica zemljotresa, koji je jutros pogodio Tursku i Siriju, slanjem specijalizovanih ekipa Službe zaštite i spašavanja.

"Duboko smo potreseni viješću o katastrofalnom zemljotresu koji je rano jutros pogodio Tursku i Siriju... Naše misli su sa porodicama žrtava i hiljadama povrijeđenih. Upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća", naveli su tada iz Glavnog grada.

Bonus video: