Đurović: Zeta je simbol milenijumskog trajanja naše državnosti

"Najmlađa crnogorska opština nasljednica je slavne države Zete, prethodnice Crne Gore. Zećani su slobodarstvom doprinosili izgradnji i razvoju savremenog crnogorskog društva, dajući podsticaj novim pregnućima", kazala je Đurović povodom Dana Opštine

2387 pregleda 7 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Ljudi sa područja Zete oduvijek su bili posvećeni slobodarstvu kao ključnoj vrijednosti za koju se treba boriti i koju treba njegovati.

To je poručila predsjednica Skupštine Danijela Đurović u čestitci povodom 8. februara Dana opštine Zeta, svim građanima i rukovodstvu.

"Najmlađa crnogorska opština nasljednica je slavne države Zete, prethodnice Crne Gore, koja predstavlja simbol milenijumskog trajanja naše državnosti na ovim prostorima", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednice Skupštine.

Kako kaže Đurović, izuzetno povoljan geografski položaj opštine koja se nalazi na obali najvećeg jezera u regionu, na putu između kontinentalnog i južnog dijela države, "dao je jedinstvenu priliku vrijednom narodu ovog kraja da u najvećoj ravnici stvara sebi uslove za kvalitetan život".

Đurović naglašava da su Zećani slobodarstvom doprinosili "izgradnji i razvoju savremenog crnogorskog društva, dajući podsticaj novim pregnućima".

"Sigurna sam da će, vođena odgovornom i sposobnom lokalnom samoupravom, kroz valorizaciju vrijednih prirodnih potencijala, poljoprivrednih resursa, te turističkih i privrednih kapaciteta, postati primjer unapređenja ekonomskog ambijenta i sigurnog daljeg rasta", navodi se u saopštenju.

Dodaje da bi došlo do razvoja, neohodna je saradnja sinergija Zete i državnih vlasti, koja će biti garancija dostizanja evropskih standarda u oblastima koja će poboljšati kvaliteta života građana.

"Na ovaj način, Zeta će dati veliki doprinos sveukupnom oporavku i društvenom napretku cijele države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: