Kankaraš prvi inicijator da ulica u Nikšiću dobije ime po Draganu Raduloviću

"Inicijativu je u vrlo kratkom roku potpisalo oko 600 građana. Meni je bilo bitno da ovo bude jedna lijepa priča – građanska, van politike, jer sam razmišljao ljudski, a ne politički", kazao je Kankaraš

3314 pregleda 3 komentar(a)
Kankaraš, Foto: Opština Nikšić
Kankaraš, Foto: Opština Nikšić

Iz Opštine Nikšić su saopštili da je prvi inicijator da jedna ulica u Nikšiću ponese ime dječjeg pjesnika i stvaraoca Dragana Radulovića sugrađanin Nikola Kankaraš koji je prošle godine pokrenuo prikupljanje peticije.

Kankaraš je i zvanično predao štampanu verziju peticije predsjedniku Opštine, koju je prije godinu dana potpisalo oko 600 sugrađana.

"Inicijativa da jedna ulica u Nikšiću ponese ime Dragana Radulovića, velikog dječjeg stvaraoca, pjesnika, novinara, pokrenuta je u februaru prošle godine povodom dvadesetogodišnjice smrti velikog prijatelja djece. U vrlo kratkom roku potpisalo ju je oko 600 građana. Meni je bilo bitno da ovo bude jedna lijepa priča – građanska, van politike, jer sam razmišljao ljudski, a ne politički. Drago mi je da su, prije svega sugrađani, a zatim i ostali, prepoznali lijepu poruku ove inicijative, i drago mi je da je predsjednik Opštine to uvažio i što ćemo konačno krenuti u formalizaciju ove ideje", istakao je Kankaraš.

Kovačević je peticiju uputio Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, koji će odrediti koja će ulica u Nikšiću dobiti ime čuvenog dječjeg stvaraoca.

Prethodnog dana je Klub odbornika „Demokrate—Demos—Ne damo Nikšić“ najavio podnošenje predloga da ulica od Ul. "Voja Deretića" do hotela "Trebjesa" dobije naziv po "vječitom dječaku".

Bonus video: