Mešihat Islamske zajednice organizuje prikupljanje pomoći u novcu za Tursku i Siriju

"Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas. Pokušajmo da makar dio tog dobročinstva uzvratimo"

7142 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz turskog Kahramanmaraša nakon zemljotresa, Foto: Reuters
Detalj iz turskog Kahramanmaraša nakon zemljotresa, Foto: Reuters

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori saopštio je da će organizovati prikupaljanje pomoći u novcu za Tursku i Siriju, koje je u ponedjeljak pogodio katastrofalan zemljotres.

"Broj žiro računa za uplate je 510-1076-13 - Crnogorska komercijalna banka. Sa naznakom: Za narod Turske i Sirije", navodi se u saopštenju.

Navode da prirodne nepogode, nesreće i iskušenja uvijek probude u čovječanstvu osjećaj čovječnosti.

"Znamo da za saniranje posljedica stravičnog zemljotresa u danima koji predstoje, potrebno je mnogo energije, resursa i dobre volje. Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas. Pokušajmo da makar dio tog dobročinstva uzvratimo. Baš zato što će u saniranju trajnih posljedica zemljotresa biti potrebno dosta novca, omogućićemo da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem žiro računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i džumanskih sergija", piše u saopštenju.

Kako navode instrukcije za uplate iz inostranstva objavljene su na sljedećoj fotografiji. Na prvoj fotografiji su instrukcije za uplate u eurima, na drugoj instrukcije za uplate u dolarima.

"Pozivamo naše imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak 10. februara. 2023.godine nakon džuma namaza organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: