U Lipovu protest zbog vojnih aktivnosti na Sinjajevini

"Uprkos brojnim obećanjima da Sinjajevina neće biti poligon, između ostalog, i obećanju Dritana Abazovića, da neće biti nikavih aktivnosti na toj planini, ovih dana se odvija vojna vježba sa brojnim vojnicima iz raznih država NATO-a. Okupljamo se da pokažemo da nećemo dozvoliti vojni poligon i izrazimo svoje neslaganje", saopšteno je sa protesta

9167 pregleda 17 komentar(a)
Detalj sa protesta, Foto: Privatna arhiva
Detalj sa protesta, Foto: Privatna arhiva

Građanska inicijativa (GI) "Sačuvajmo Sinjajevinu" organizovala je danas u Lipovu i ispred kasarne u Kolašinu, protest zbog vojnih aktivnosti na toj planini. Protestuju, kako su saopštili, zbog kršenja obećanja da Sinjajevina neće biti vojni poligon i da na njoj neće biti nikakvih vojnih aktivnosti.

"Uprkos brojnim obećanjima da Sinjajevina neće biti poligon, između ostalog, i obećanju Dritana Abazovića od prije 15-ak dana da neće biti nikavih aktivnosti na toj planini, ovih dana se odvija vojna vježba sa brojnim vojnicima iz raznih država NATO-a. Okupljamo se da pokažemo da nećemo dozvoliti vojni poligon i izrazimo svoje neslaganje", saopšteno je sa protesta.

Iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" najavljuju da će nastaviti proteste. Kako kažu, strahuju da su trenutne aktivnosti na toj planini "priprema za vježbu u maju kada se očekuje teško naoružanje".

Detalje sa protesta pogledajte u galeriji u nastavku.

Bonus video: