Abazović: Projekat izgradnje bulevara između Jaza i Aerodroma Tivat važan za infrastrukturu Crne Gore

Predstavnici mještana koji protestuju su istakli da nisu protiv rekonstrukcije saobraćajnice, ali da su protiv rekonstrukcije na planirani način, ukazujući na potrebu smanjenja broja saobraćajnih traka, povećanja broja pješačkih prelaza, raskrsnica i pasarela

9579 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da smatra projekat izgradnje bulevara između Jaza i Aerodroma Tivat veoma važnim za infrastrukturu Crne Gore.

On se danas sastao sa predstavnicima mještana Grblja koji protestuju u vezi sa problematikom početka izvođenja radova na tom bulevaru.

Sastanku su prisustvovali i Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj i Nikola Arnaut, koordinator ispred te Uprave.

Iz Vlade je saopšteno da su se predstavnici mještana zahvalili Abazoviću na prijemu i spremnosti da ih sasluša.

Oni su istakli da nisu protiv rekonstrukcije saobraćajnice, ali da su protiv rekonstrukcije na planirani način, ukazujući na potrebu smanjenja broja saobraćajnih traka, povećanja broja pješačkih prelaza, raskrsnica i pasarela.

Mještani Grblja su, kako piše u saopštenju, naveli da pomenuti bulevar ne treba da predstavlja glavni tranzitni koridor na crnogorskom primorju, već da to treba da bude riješeno sistemom obilaznica.

Abazović je naveo da će izgradnja saobraćajnice sa 12 kružnih tokova, pet raskrsnica, obostranim trotarima i javnom rasvjetom, pospješiti kvalitet života građana na tom području, ali i omogućiti veću protočnost saobraćaja, smanjenje saobraćajnih gužvi, kao i povećanje bezbjednosti saobraćaja.

On je takođe, kako navode iz Vlade, izrazio spremnost da na poziv mještana posjeti Grbalj i sa njima obiđe trasu budućeg bulevara.

Direktor Uprave za saobraćaj Vuksanović je izrazio razumijevanje za izložene probleme predstavnika građana Grblja i naveo da su vrata te institucije uvijek otvorena za sve sugestije. Vuksanović je ponovio važnost projekta, kao i spremnost da se razgovara o problemima s ciljem pronalaska rješenja na zadovoljstvo svih.

Sagovornici su se saglasili da će o pomutoj temi nastaviti intenzivnu komunikaciji s ciljem pronalaska rješenja na zadovoljstvo države i lokalne zajednice.

Bonus video: