Ugovor o korišćenju lovišta potpisalo 17 korisnika

"Ugovor je potpisan između MPŠV i 17 izabranih korisnika, kojima su lovišta dodijeljena na korišćenje na osnovu Odluke o korišćenju lovišta, koju je Vlada donijela krajem decembra prošle godine", navodi se u saopštenju

3470 pregleda 1 komentar(a)
Potpisivanje Ugovora o korišćenju lovišta, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Potpisivanje Ugovora o korišćenju lovišta, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ugovor o korišćenju lovišta potpisan je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV).

Iz tog Ministarstva su kazali da je ugovor potpisan između njih i 17 izabranih korisnika, kojima su lovišta dodijeljena na osnovu Odluke o korišćenju lovišta, koju je Vlada donijela krajem decembra prošle godine.

Navode da je prethodno sprovedena procedura Javnog konkursa za dodjelu lovišta na korišćenje, koji je raspisalo MPŠV u septembru 2022. godine.

"Potpisivanjem ugovora stvaraju se uslovi za nastavak kontinuiranog gazdovanja za predmetnim lovištima, koji su i do sada bili organizovani u cilju uzgoja, zaštite , planskog i racionalnog korišćenja, kao i unapređenja i promocije lovstva, lovnih običaja i etike", navodi se u saopštenju MPŠV -a.

sastanak, potpisivanje ugovora
foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

"Predstavnici korisnika lovišta imali prilku da sa ministrom MPŠV Vladimirom Jokovićem razgovaraju o problemima sa kojima se susreću u gazdovanju lovištima i daju svoje sugestije buduće gazdovanje istim", ističe se u saopštenju.

Bonus video: