Drugačiji izbor za predsjednika MZ Manastir Morača: Plakati, kape sa imenom Labud, obilazak lokacija...

Pristalice Labuda Radovića, koji je juče od predstavnika 11 sela te MZ ponovo izabran za predsjednika, organizovali su pravu izbornu kampanju

11353 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Izbor za predsjednika Mjesne zajednica (MZ) Manastir Morača, minulih dana, po svemu se razlikovao od izbora na tom nivou u nekim drugim krajevima.

Naime, pristalice Labuda Radovića, koji je juče od predstavnika 11 sela te MZ ponovo izabran za predsjednika, organizovali su pravu izbornu kampanju.

Svi veći objekti u centru Manastira Morača oblijepljeni su plakatima „Labud za predsjednika“, seljani su nosili kape na kojima piše Labud, a dio kampanje je bio obilazak sela i lokacija koje su imale najveće štete od nedavnog nevremena...

Radović je i minule četiri godine bio na čelu te MZ, a objašnjava da su mu “prioritetni zadaci trajna sanacija putne mreže kao i nove sadnice u voćnjacima”. Nastojaće, obećava, da taj dio kolašinske opštine konačno dobije pogon za preradu voća, ka i za razvoj seoskog turizma.

Labud Radović
foto: Privatna arhiva

“Kada su u pitanju dugorični razvojni planovi, svi se slažemo da ovo područje zaslužuje konačno moderni pogon za preradu voća. Sazreli su uslovi i za projekte turizma. Već kreće nekoliko primjera seoskog turizma. Uz sve ostalo, imamo kulturno-istorijski spomenik Manastir Morača, tu nam je kanjon Morače i kanjon Mrtvice. Vjerujemo u ulaganja onih koji su porijeklom odavde da spoje ljubav prema zavičaju sa poslovnim ambijentom kojeg zajednički treba da stvaramo”, kaže Radović.

Podsjeća da je MZ dosta nevolja donijelo i nedavno nevrijeme, ali da je, kako kaže, “Opština reagovala, pa su pročišćeni glavni putevi“. Naglašava kako su za putnu infrastrukturu potrebna trajna rješenja.

Labud Radović
foto: Privatna arhiva

“Značila mi je dosta podrška prijatelja koje je predvodio Mile Ilić,organizujući ovaj predizborni marketing. I ostali si bili prava podrška, sjećali smo se brojnih akcija koje smo do sada imali i dogovorili da ćemo to nastaviti. Ovo je volonterski posao kojeg može da radi samo onaj ko voli svoj kraj i ko ima ambicije da se situacija mijenja nabolje", kaže Radović.

Bonus video: