Crnogorski iseljenici iz Čikaga donirali Narodnoj kuhinji u Nikšiću

Dvije i po hiljade eura uplaćeno za troškove goriva i plina

5616 pregleda 8 komentar(a)
Narodna kuhinja Nikšić (arhiva), Foto: Luka Zeković
Narodna kuhinja Nikšić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Udruženje crnogorskih iseljenika "Porijeklo" iz Čikaga uplatili su 2.500 eura Narodnoj kuhinji iz Nikšića na ime troškova goriva i plina.

"Novac smo istog trenutka uplatili VN Petrolu. Ovo je velika i značajna donacija za naš rad koja je došla u pravom trenutku.Veoma nam je drago što su naši iseljenici prepoznali naš rad i isti podržali. Ovom donacijom riješili smo značajne potrebe za jedan period našeg rada", kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje

Zahvalila se udruženju "Porijeklo" i podsjetila da su oni pomogli velikom broju porodica i pojedinaca koji su bili u stanju socijalne potrebe.

"Ovo je još jedan pokazatelj koliko naši iseljenici i dijaspora misle na naše stanovništvo širom Crne Gore i istima pružaju pomoć kad god postoji potreba.Nadamo se uskoro novim donacijama, posebno se nadajući da će institucije preuzeti više odgovornosti za socijalni status naših građana i da će socijalno ugrožene porodice, penzioneri sa minimalnim penzijama i oboljela djeca i odrasli, postati prioritet svim relevantnim institucijama u lokalnim samouoravama i državi", poručila je Vojinović.

Bonus video: