Redovna linija za Kuče u narednih nekoliko dana

"Prevoz putnika započeće odmah po zaključivanju ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem koje očekujemo u narednim danima", rekli su iz preduzeća Putevi

9559 pregleda 0 komentar(a)
Uspostavljanjem linije biće normalizovan i prevoz đaka, Foto: Luka Zekovic
Uspostavljanjem linije biće normalizovan i prevoz đaka, Foto: Luka Zekovic

Podgoričko preduzeće “Putevi” započelo je proceduru nabavke kombi vozila za prevoz putnika za Kuče i očekuju da ta prigradska linija bude uspostavljena u narednim danima, kazali su “Vijestima” iz Glavnog grada.

”Gradsko preduzeće Putevi d.o.o. započelo je proceduru nabavke kombi vozila za prevoz putnika na relaciji Podgorica-Kuči-Podgorica. Prevoz putnika započeće odmah po zaključivanju ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem koje očekujemo u narednim danima, nakon što se stvore zakonski uslovi, odnosno nakon što Uprava za javne nabavke, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, usvoji Pravilnik o jednostavnim nabavkama”, rekli su “Vijestima”.

Kako su dodali, u toku perioda zakupa kombi vozila, “Putevi” će obezbjeđivati sve neophodne servise, vozača i gorivo za tu relaciju.

Ranije su iz “Puteva” rekli i da će za potrebe stanovnika tog dijela grada sagledati mogućnost stavljenja u funkciju jednog od 45 novih autobusa. Glavni grad u prethodnom periodu kupio je 16, potom još 29 autobusa. Svi su, Odlukom o ustupanju vozila na korišćenje bez naknade autobusi ustupljeni privrednom društvu “Putevi”, koje je registrovano za obavljanje djelatnosti linijskog prevoza putnika.

”Takođe, u narednom periodu, nakon registracije novih autobusa, stručne službe će izvršiti procjenu izvodljivosti upotrebe niskopodnih autobusa na predmetnoj trasi, i u skladu sa izvršenom procjenom informisaćemo javnost o eventualnim promjenama”, rekli su redakciji juče iz Glavnog grada.

Od avgusta, kad je privatni prevoznik ukinuo autobusku liniju 62 Orahovo-Kuči, osim nekoliko dana u oktobru kada su održani lokalni izbori i Glavni grad privremeno vratio liniju, mještani kučkih sela do Podgorice i nazad prevoze se privatnim vozilima ili taksijem.

Ranije su ispričali “Vijestima” da od ukidanja linije 62 prolaze golgotu i đaci i zaposleni, te svi čiji je život na bilo koji način povezan sa Podgoricom i Kučima, a zavisni su od gradskog saobraćaja.

Osim da će razmotriti mogućnost uvođenja jednog od novih autobusa za Kuče, iz Glavnog grada mještanima su ranije rekli i da su budžetom za 2023. planirali sredstva za kupovinu kombi vozila za školski prevoz.

Uz najavu da će linija za Kuče biti uspostavljena u sljedećnih nekoliko dana, iz Glavnog grada su rekli “Vijestima” da su, kad su u pitanju druga prigradska naselja, aktivne linije ka Veruši, Rogamima, Komanima, Grbavcima i Progonovićima.

Bonus video: