Opština Tivat će plaćati tretman rehabilitacije korisnika psihoativnih supstanci

Potpisan sporazum o saradnji sa Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj Gori

4468 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat potpisala je u srijedu sporazum o saradnji sa Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci - Podgorica na Kakarickoj Gori.

Na osnovu ovog sporazuma i nove skupštinske Odluke o sufinansiranju tretmana rehabilitacije korisnika/ca psihoativnih supstanci, Opština Tivat nastaviće da pruža materijalnu podršku korisnicima psihoaktivnih supstanci sa teritorije te opštine, a koji zatraže tretman u ovoj javnoj ustanovi.

Osim crnogorskih, to će pravo od sada imati i strani državljani sa odobrenim stalnim boravkom u Tivtu.

Sporazum su potpisali predsjednik Opštine Željko Komnenović i direktorica Javne ustanove Dijana Milošević.

"Tom prilikom Milošević je zahvalila Opštini Tivat na pokazanom razumijevanju i dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, i poručila da će ta ustanova ostati otvorena za svaki vid podrške, kao i za bilo kog pojedinca i instituciju kojoj je potrebna njihova stručna pomoć. Komnenović je kazao da će Opština Tivat nastaviti da razvija i unaprjeđuje rad na ovom polju. Na sastanku je istaknuto i da je, pored Danilovgrada, Tivat jedina opština u Crnoj Gori koja pruža ovu vrstu materijalne podrške građanima", saopšteno je tim povodom juče iz lokalne uprave.

Prethodni, petogodišnji Memorandum o saradnji istekao je krajem 2022. godine, a nova odluka o sufinansiranju tretmana rehabilitacije usvojena je na zadnjoj sjednici aktuelnog saziva SO Tivat, 28. decembra prošle godine.

Njom je na bolji način definisan iznos sufinansiranja tretmana i precizno navedeno na koga se odnosi konkretno pravo.

Tako će, umjesto pokrivanja troškova rehabilitacije u dosadašnjem, fiksnom mjesečnom iznosu od 230 eura, participacija Opštine Tivat biti u istom procentu koji je dužna da plati porodica korisnika, bez obzira na visinu iznosa.

Bonus video: