Podrška Telekoma crnogorskim spasiocima u Turskoj

Broj je dostupan korisnicima svih mreža, a korisnici Telekoma mogu slanjem SMS-a na broj 15888 donirati 1€.

16418 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Nakon razornog zemljotresa koji je početkom sedmice pogodio Tursku i Siriju, ekipa spasilaca iz Crne Gore otputovala je u Tursku, gdje već učestvuju u raščišćavanju ruševina i potrazi za preživjelima.

Kako bi im tokom boravka u Turskoj komunikacija sa porodicama u Crnoj Gori bila lakša, Crnogorski Telekom je članovima spasilačkog tima u svojoj mreži omogućio besplatne gigabajte i određene resurse za besplatne dolazne i odlazne pozive.

Iz Telekoma takođe podsjećaju da je od utorka opet aktivan broj Crvenog krsta Crne Gore 15888 za SMS donacije građana koji žele da pomognu stanovnicima ugroženih regija Turske i Sirije.

Broj je dostupan korisnicima svih mreža, a korisnici Telekoma mogu slanjem SMS-a na broj 15888 donirati 1€. Donacijama će u skladu sa potrebama na terenu upravljati Crveni krst Crne Gore, koji je u kontuniranoj komunikaciji sa kolegama iz Turske i Sirije, kao i sa Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca.

„Saosjećamo sa stanovništvom Turske i Sirije u teškoj situaciji koja ih je zadesila poslije katastrofalnog zemljotresa“, navodi se na društvenim mrežama Crnogorskog Telekoma.