Raspisani tenderi za đački prevoz od Krtola do Kotora, kao i za djecu RE populacije do škola u Tivtu

Ukupna procijenjena vrijednost ova dva tendera je skoro 16.000 eura

3216 pregleda 1 komentar(a)
Đaci u Tivtu ulaze u školski autobus, Foto: Siniša Luković
Đaci u Tivtu ulaze u školski autobus, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tendere za prevoz učenika sa teritorije mjesne zajednice Krtoli do škola u Kotoru, odnosno učenika iz romsko-egipćanske populacije od neformalnih naselja Lovanja i 7. jul, do škola u Tivtu za drugo polugodište ove školske godine.

Ukupna procijenjena vrijednost ova dva tendera je skoro 16.000 eura.

Tender za prevoz 24 učenika iz Krtola koji u dvije smjene pohađaju Gimnaziju, odnosno Srednju pomorsku školu Kotor vrijedan je 6.000 eura bez PDV-a, a podrazumijeva da ih izabrani prevoznik svakodnevno prevozi od Radovića do Dobrote u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. Cijena mjesečne karte prema krajnjem korisniku prema odredbama tendera ne smije biti veća od 45 eura. Ipak, i tu konačnu cijenu mjesečne karte, Opština Tivat i država će na kraju, u punoj mjeri refundirati roditeljima učenika, jer je administracija gradonačelnika Željka Komnenovića (NP) još od početka školske 2022-23. godine uvela politiku da sva djeca-učenici osnovnih i srednjih špkola sa teritorije opštine Tivat imaju besplatan đački prevoz ukoliko do škole putuju duže od dva kilometra.

Što se tendera za đački prevoz učenika iz romsko-egipćanske populacije na relaciji od neformalnih naselja Lovanja, odnosno 7. jul do škola u Tivtu i Gradiošnici tiče, on je procijenjene vrijednoti 7.200 eura bez PDV-a. Na tim relacijama biće po dva polaska dnevno, svaki za po 19 učenika, a ta djeca imaće potpuno besplatan đački prevoz. Inače, za finansiranje kompletnog prevoza učenika sa teritorije Opštine Tivat, lokalna uprava tog grada je u budžetu za 2023. godinu predvidjela ukupan iznos od 140.000 eura.

Bonus video: