Fondacija Volonteri podijelila 150 paketa pomoći za ugrožene porodice u Nikšiću

"Pomoć je obuhvatala osnovne životne i prehrambene namirnice i garderobu. Prednost su imali korisnici materijalnog obezbjeđenja, starija lica i pripadnici RE zajednice", saopšteno je iz te Fondacije

2699 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Volonteri Crne Gore
Foto: Volonteri Crne Gore

Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je pakete pomoći za 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića.

"Volonteri su u prethodnih par dana obišli 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, kako bi im uručili pakete pomoći. Pomoć je obuhvatala osnovne životne i prehrambene namirnice i garderobu. Prednost su imali korisnici materijalnog obezbjeđenja, starija lica i pripadnici RE zajednice", saopšteno je iz te Fondacije.

Marina Došen iz Fondacije je naglasila da pomoć mogu dobiti lica koja nisu korisnici materijalnog obezbjeđenja, a žive u lošim uslovima.

volonteri, crveni krst
foto: Volonteri Crne Gore

"Postoji veliki broj lica koja žive na rubu egzistencije, bez krova nad glavom, lošeg zdravstvenog stanja, a ne mogu ostvariti pravo na materijalno obezbjeđenje zbog zakonskih ograničenja koja nisu u skladu sa realnim životom i potrebama najugroženijih", dodaje ona.

Prema njenim riječima, neophodno je da građani imaju minimalne uslove za dostojanstven život, da imaju smještaj, hranu, vodu, struju i najosnovnije za život. Potrebno je, kako kaže, da predstavnici institucija obiđu porodice, kako bi se na terenu uvjerili kako žive socijalno ugrožene kategorije građana.

Došen ističe da se Volonteri Crne Gore od osnivanja bave aktivnim pružanjem pomoći i podrške najugroženijim kategorijama društva.

"Fondacija se od osnivanja bavi pružanjem pomoći najugroženijama. Naš rad najviše podržavaju građani i firme koje su našem društvu primjer društveno odgovornog poslovanja. Upravo ovih 150 paketa pomoći obezbijedili smo uz pomoć građana i d.o.o. “Baćović”, kojima se od srca zahvaljujemo na pruženom povjerenju i podršci našim korisnicima", kazali su iz Fondacije.

volonteri, crveni krst
foto: Volonteri Crne Gore

Došen se zahvalila kolegama iz Crvenog krsta Nikšić i volonterima Fondacije na saradnji.

"Najbitnije je da pomoć dobiju ljudi kojima je ista najpotrebnija, zato je neophodno da sarađujemo sa organizacijama koje aktivno rade na terenu", navela je Došen.

Bonus video: