Mimoza i mažoretke ponovo u Nikšiću

Ovaj događaj je podsjetio starije kako je to bilo u gradu pod Trebjesom 2003. godine, kada je poslednji put održan defile Karavana mimoze, dok su mlađi naraštaji imali priliku da po prvi put uživaju gledajući defile

7342 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nikšićkim Trgom slobode nakon dvije decenije ponovo se čula gradska muzika i ljudi su imali priliku da vide mažoretke, trombonjere, klovnove i mimozu.

Ovaj događaj je podsjetio starije kako je to bilo u gradu pod Trebjesom 2003. godine, kada je poslednji put održan defile Karavana mimoze, dok su mlađi naraštaji imali priliku da po prvi put uživaju gledajući defile.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da se vraća lijepa tradicija i da će se potruditi da manifestaciju unaprijede, ali i da Nikšić stave na mapu turističkih gradova kontinentalnog tipa, navodi se u saopštenju.

karavan mimoze u nikšiću
foto: Svetlana Mandić

On je upriličio prijem za direktoricu TO Herceg Novi Milju Vitorović i članove Izvršnog odbora TO Jovana Mićunovića i Zorana Pestorića, a na sastanku je razgovarano o jačanju kulturne i privredne saradnje dvije opštine.

Direktor nikšićke Turističke organizacije Mitar Barać rekao je da je prije godinu nastala ideja da Karavan mimoze vrate u Nikšić.

"Uspjeli smo u tome prije svega zahvaljujući kolegama iz Turističke organizacije Herceg Novi koji su rado prihvatili tu našu ideju. Mislim da je ovo samo početak jedne potpuno nove saradnje i da ćemo ovu mnifestaciju iz godine u godinu izdići na još veći nivo", rekao je Barać.

karavan mimoze u nikšiću
foto: Svetlana Mandić

Direktorica TO Herceg Novi Milja Vitorović bila je zadovoljna odzivom Nikšićana.

"Vidimo da je interesentno mlađima koji nijesu imali priliku da vide ovo, ali i starijima koji se prisjećaju kako je to bilo u Nikšiću prije 20 godina“, kazala je Vitorović i podsjetila da su u oktobru Herceg Novi, Nikšić i Trebinje sklopili memorandum o saradnji, da su u planu brojni zajednički projekti, razmjena iskustava i međusobno podržavanje.

karavan mimoze u nikšiću
foto: Svetlana Mandić

Pozvala je Nikšićane da tri naredna vikenda dođu u Herceg Novi i uživaju u 54. Prazniku mimoze i najavila nastupe regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda poput Marije Šerifović, Konstrakte, Tonija Cetinskog, DJ Kleptona uz tradicionalan maskenbal i spaljivanje karnevala.

Istakla je i da su ove godine uspostavili saradnju sa Exit festivalom upravo iz želje da praznik internacionalizuju i dovedu omladinu.

Bonus video: