Britanski partneri donirali crnogorskoj policiji četiri psa tragača

"Uz mentorstvo direktora K9 operacija GENTUM UK kompanije, realizovana je obuka za četiri službenika Sektora granične policije kojima su nakon današnje pokazne vježbe uručeni sertifikati", navodi se u saopštenju

8776 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Britanska ambasada je uz podršku Nacionalne kriminalističke agencije (NCA) donirala crnogorskom Sektoru granične policije četiri psa tragača.

Na Aerodromu Podgorica je danas sa psima izvršena pokazna vježba, kojoj su prisustvovali direktor Uprave policije Zoran Brđanin, britanska ambasadorka Karen Medoks i NCA službenik za vezu Stiv Hant.

Brđanin je tom prilikom izrazio zahvalnost Britanskoj ambasadi na kontinuiranoj podršci Upravi policije u dijelu jačanja kapaciteta u borbi protiv organizovanog i prekograničnog kriminala.

Posebnu zahvalnost je uputio NCA oficiru za vezu, Stivu Huntu na konstantnom prepoznavanju potreba crnogorske policije i posvećenosti u realizaciji velikog broja obuka i donacija koje imaju za cilj unapređenje postojećih kapaciteta za odgovor na razne oblike kriminaliteta.

Iz Uprave policije je saopšteno da je NCA Sektoru granične policije u januaru donirala četiri psa tragača koji će u narednom periodu biti korišteni za otkrivanje narkotika, novca i vatrenog oružja na graničnim prelazima.

"Uz mentorstvo direktora K9 operacija GENTUM UK kompanije, kojem je Brđanin ovom prilikom uputio izrazitu zahvalnost, realizovana je obuka za četiri službenika Sektora granične policije kojima su nakon današnje pokazne vježbe uručeni sertifikati", navodi se u saopštenju.

Bonus video: