Narednih dana počinju radovi na izgradnji vodovoda na Luštici vrijedni blizu 10 miliona eura

Iz hercegnovske Opštine su kazali da je rok izvršenja ugovora 900 dana od uvođenja izvođača u posao

7505 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Narednih dana počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže na Luštici vrijedni blizu 10 miliona eura, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Iz Opštine su saopštili da je ta lokalna samouprava tokom prethodne tri godine izradila projektnu dokumentaciju, završila brojne procese eksproprijacije, izdala građevinsku dozvolu, te projekat kandidovala za kapitalni Budžet države.

Pojasnili su da se radi o projektu kojim će prvi put u istoriji biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja za novski dio poluostrva.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić danas je održao sastanak sa predstavnicima kompanije „Eurozox“, sa kojom je Uprava za kapitalne projekte potpisala ugovor o izvođenju radova.

Prema riječima Katića, radi se o jednom od najznačajnijih projekata na teritoriji hercegnovske opštine čija će realizacija početi ove godine i koji predstavlja jedan od osnovnih preduslova za sveukupni razvoj Luštice i grada.

"Vrijednost radova na izgradnji vodovodne mreže na poluostrvu Luštica iznosi 9.769.991 euro, a rok izvršenja ugovora je 900 dana od uvođenja izvođača u posao", saopšteno je iz opštine.

Podsjetili su i da je rukovodstvo te Opštine održalo više sastanaka sa predstavnicima Uprave javnih radova (sada Uprave za kapitalne projekte) tokom prethodne tri godine, a poslednji takav sastanak održan je u septembru 2022.

"Uz temu izgradnje vodovodne mreže na Luštici, na sastanku je razgovarano o projektima: regulacije bujičnog potoka Nemila u Meljinama, izgradnje nadzemne pasarele u Bijeloj, izrade Idejnog rješenja i Glavnog projekta rekonstrukcije objekta Zadužbina porodice Bošković-Đurović-Laketić u naselju Srbina, izgradnje kanalizacione mreže Kutsko polje i zaštite vodoizvorišta Opačica, izgradnje putnog pravca Monte Rose, izgradnje panoramske gondole Igalo-Ilinica, izgradnje saobraćajnice-sekundarne putne mreže za potrebe autobuske stanice u naselju Bare-Igalo, izgradnje i opremanja vrtića „Naša radost“ na Savini, sanacije puta Kruševice-Vrbanj-Orjen, izrade Glavnog projekta zaobilaznice oko Herceg Novog od Sutorine do Zelenike, rekonstrukcije sportskog bazena sportskog dijela objekta II faze Instituta „Dr Simo Milošević“, sanacije područnog odjeljenja u Sutorini OŠ „Dašo Pavičić“, adaptacije krova fiskulturne sale SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, rekonstrukcije Kanli kule, izgradnje sanitarne deponije „Duboki do“, završetku radova na postrojenju za preradu otpadnih voda, dogradnje Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i izgradnje osnovne škole u Igalu", piše u saopštenju.

Bonus video: