Đukanović: Crnoj Gori nikada nije falilo humanosti i čovjekoljublja

"S ponosom i poštovanjem pratimo požrtvovanje i podvige pripadnika crnogorskog Tima za traganje i spasavanje koji su zajedno s ljudima iz cijelog svijeta pritekli u pomoć prijateljskom turskom narodu.

13348 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Crnoj Gori nikada nije falilo humanosti i čovjekoljublja, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je naveo da građani Crne Gore s ponosom i poštovanjem prate požrtvovanje i podvige pripadnika crnogorskog Tima za traganje i spasavanje koji su zajedno s ljudima iz cijelog svijeta pritekli u pomoć prijateljskom turskom narodu.

"Kao i službi iz drugih gradova i našeg medicinskog tima koji su se uputili da pomognu u saniranju posljedica. Jednako tako i aktivnosti naših građana koji širom Crne Gore prikupljaju pomoć stradalima u jednoj od najvećih prirodnih katastrofa novijeg doba. Crnoj Gori nikada nije falilo humanosti i čovjekoljublja", napisao je Đukanović na Tviteru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji sa opštinskim službama zaštite i spasavanja i uz saglasnost opština i vatrogasaca-spasilaca, poslao tim za traganje i spasavanje iz ruševina - light USAR, koji broji 18 vatrogasaca-spasilaca i pet pripadnika Direktorata za zaštitu i spasavanje.

U Tursku je jutros otišlo 19 pripadnika Službe zaštite i spasavanja glavnog grad Podgorica.

Jutros je za Tursku krenulo i 11 vatrogasaca spasilaca, pripadnika nikšićke Službe zaštite i spasavanja.

Bonus video: