Provjeriće dokumentaciju za izgradnju objekata pored OŠ "Savo Pejanović"

Iz Ministarstva prosvjete naveli da će pratiti situaciju i preduzimati sve neophodne korake kako se ne bi dovela u pitanje bezbjednost objekta za boravak djece u OŠ "Savo Pejanović"

4638 pregleda 4 komentar(a)

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da će provjeriti da li će se objekti, čija je gradnja planirana kod OŠ "Savo Pejanović" u Podgorici graditi u potpunosti u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da su povodom planirane najave za gradnju poslovno-stambenog objekta pored škole OŠ “Savo Pejanović”, kao i podzemne garaže ispod poligona škole, sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, inicirali provjeru dokumentacije.

"Imajući u vidu da je školski objekat star preko 70 godina, u prethodnom periodu je u više navrata dolazilo do oštećenja zbog same starosti objekta , ali i zbog okolne gradnje. Ministarstvo prosvjete je postupalo odgovorno i obezbjeđivalo bezbjednost objekta u svim prethodnim situacijama, a to će činiti i u buduće", navodi se u saopštenju ministarstva prosvjete.

Dodaju da će sa pažnjom pratiti situaciju i preduzimati sve neophodne korake kako se ne bi dovela u pitanje bezbjednost objekta za boravak djece u OŠ "Savo Pejanović".

Bonus video: