Janković: Situacija u Kahramanmarašu veoma ozbiljna, timovi iz Crne Gore na visini zadatka

Komandir SZS Glavnog grada je rekao da su dosad uspjeli da izvuku 32 stradale osobe i da su juče zajedno sa drugim kolegama iz ruševina spasili jedno dijete

19609 pregleda 20 komentar(a)
Janković, Foto: Facebook/SZS Glavnog grada
Janković, Foto: Facebook/SZS Glavnog grada

Služba zaštite i spasavanja Glavnog grada objavila je snimak iz turskog grada Kahramanmaraša, jednog od najteže pogođenih razornim zemljotresom 6. februara.

Komandir Goran Janković kazao je da su podgorički spasioci i kolege iz Nikšića dobro, ističući da su na terenu zatekli "katastrofalno stanje", stotine porušenih stambenih objekata i da je cijela situacija veoma ozbiljna.

Janković je rekao da su dosad uspjeli da izvuku 32 stradale osobe i da su juče zajedno sa drugim kolegama iz ruševina spasili jedno dijete.

"I mi iz Podgorice i kolege iz Nikšića smo, kad je u pitanju raspoloženje, zaista na visokom nivou. Prije svega smo autonomni kad je u pitanju voda, hrana i smještaj, ponijeli smo hranu i vodu za sedam do deset dana... Bićemo bez tereta za državu Tursku, dovoljno je ovo što ih je snašlo", kazao je Janković u videu na Fejsbuk stranici SZS Glavnog grada.

Istakao je problem predstavlja što je veliki broj članova porodica stradalih na licu mjesta. "U određenim trenucima postoje i nemiri, nervoza, ljutnja i intervencije policije, s obzirom da uklanjanje objekata i pronalazak stradalih ne ide tempom kojim bi možda oni željeli", dodao je.

Rekao je da su timovi iz Crne Gore na visini zadatka. "Nećemo obrukati svoje gradove i državu. Trudićemo se da spasimo makar jedan život i pomognemo koliko smo u mogućnosti", zaključio je Janković.

Bonus video: