Abazović: Zgrada CANU najreprezentativniji državni objekat

"Podržavaćemo naučno i umjetničko stvaralaštvo, kao i aktivnosti poput pisanja Enciklopedije Crne Gore, prvog projekta takve vrste u istoriji naše države", kazao je premijer

7081 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović kazao je da je renovirana zgrada Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) najreprezentativniji državni objekat u Crnoj Gori.

"Nadam se da će shodno tome i njihova djelovanja biti potpuno kompatibilna sa onim što su novi prostori i nove mogućnosti", kazao je Abazović novinarima, nakon obilaska renovirane zgrade Akademije.

Izgradnja tog zdanja od 5.300 kvadratnih metara je započeta u maju 2020. godine, a ugovorena vrijednost za izgradnju i opremanje objekta je iznosila više od devet miliona eura.

Vlada CANU
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

"Mislimo na nauku i umjetnost. Uvećali smo budžet CANU za 103 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U tom pravcu ćemo nastaviti da djelujemo. Podržavaćemo naučno i umjetničko stvaralaštvo, kao i akrivnosti poput pisanja Enciklopedije Crne Gore, prvog projekta takve vrste u istoriji naše države", napisao je Abazović na Fejsbuku.

Vlada CANU
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Premijer je posjetio CANU sa ministrima Biljanom Šćepanović, Mašom Vlaović, Momirom Vojinovićem i Aleksandrom Damjanovićem, gdje su se sastali sa delegacijom Akademije, na čelu da akademikom Draganom K. Vukčevićem.

Bonus video: