Turska zahvalna za pomoć građana i Opštine Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić sastao se sa ambasadorom Turske

1406 pregleda 2 komentar(a)
Vuković i Kalkavan, Foto: SO Nikšić
Vuković i Kalkavan, Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, sastao se sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Barišom Kalkavanom.

„Vuković je u ime građana Nikšića i u svoje ime uputio izraze najiskrenijeg saučešća povodom nesreće koja je zadesila Republiku Tursku. On je istakao da je u teškim vremenima važno da jedni drugima pružimo ruku pomoći i izrazio uvjerenje da će narod Turske pronaći snagu da prebrodi teški period. Ambasador Kalkavan je iskazao zahvalnost predsjedniku SO Vukoviću za pomoć koju su građani Nikšića i Opština Nikšić uputili Turskoj pokazavši istinski prijateljski odnos, upoznao ga sa razmjerama nesreće i doprinosom koji daju pripadnici Službe zaštite i spašavanja u spasilačkim misijama“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kalkavan i Vuković su razgovarali i o mogućnostima saradnje na polju investicija i kulture, povezivanja Nikšića sa gradovima u Turskoj, kao i brojnim drugim temama. Dogovorena je i posjeta ambasadora Nikšiću, a Vuković se upisao i u knjigu žalosti.

Sastanku su prisustvovali i Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i Ivana Šljukić, sekretarka Skupštine opštine Nikšić.

Bonus video: