Crnogorski spasioci dio ekipe koja je izvukla još dvoje preživjelih

Kako je kazao Janković, sinoć su, sa specijalizovanim ekipama, do kasnih sati pretraživali teren uz upotrebu teških mašina i specijalizovanih kamera

7581 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Facebook/SZS Glavnog grada
Foto: Facebook/SZS Glavnog grada

Spasioci iz Podgorice i Nikšića bili su dio ekipe koja je sinoć iz ruševina izvukla još dvoje preživjelih, nakon zemljotresa koji su prije sedam dana pogodili Tursku i Siriju, rekao je šef podgoričke Službe zaštite i spasavanja Goran Janković.

Janković je, za portal RTCG, kazao da su njegove kolege na visini zadatka kao i da su raspoloženje i moral ekipe na nivou.

Kako je naveo, sinoć su, sa specijalizovanim ekipama, do kasnih sati pretraživali teren uz upotrebu teških mašina i specijalizovanih kamera.

“Uspjeli smo da izvučemo dvije osobe iz ruševina, tako da još ima nade. Definitivno još ima preživjelih, ali iz dana u dan šanse su sve manje”, kazao je Janković.

On je rekao da se niškićki i podgorički spasioci svakog dana trude da daju maksimum da spasu bilo koga.

“Do sada smo, nažalost, izvukli 32 stradale osobe. Prvog dana smo sa ekipom iz Tadžikistana imali izvlačenje jednog djeteta”, podsjetio je Janković.

On je poručio da će spasioci iz Crne Gore ostati u Turskoj dok god budu potrebni.

“Kolege su na visini zadatka, raspoloženje i moral kod naših ljudi su više nego dobri i tako će ostati dok god budemo ovdje boravili”, zaključio je Janković.

Bonus video: