Ambasadorka SAD u Murinu: Sa direktoricom otkrila ploču povodom završetka obnove škole i osnivanja Kluba mladih

"Donacija Sjedinjenih Američkih Država dio je "Projekta građanskog obrazovanja u Crnoj Gori" MCEP, kroz koji je Ambasada, u partnerstvu s implementatorom projekta PH International Montenegro, podržala građevinske radove, uključujući popravku krova i renoviranje 14 prostorija i učionica"

9367 pregleda 2 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Ambasada SAD u Crnoj Gori
Sa događaja, Foto: Ambasada SAD u Crnoj Gori

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila je danas Osnovnu školu (OŠ) "Petar Dedović" u Murinu gdje je sa direktorkom škole Violetom Rajković i u prisustvu ministra prosvjete Miomira Vojinovića, obilježila završetak radova na obnovi te škole i osnivanju kluba mladih, kao dio Ambasadinog "Projekta građanskog obrazovanja u Crnoj Gori", saopšteno je iz Ambasade SAD.

U objavi Ambasade SAD na Fejsbuku se navodi da je Rajnke sa Rajkovićevom otkrila ploču povodom završetka obnove škole i osnivanja Kluba mladih za vanškolske aktivnosti.

"Donacija Sjedinjenih Američkih Država dio je "Projekta građanskog obrazovanja u Crnoj Gori" MCEP, kroz koji je Ambasada, u partnerstvu s implementatorom projekta PH International Montenegro, podržala građevinske radove, uključujući popravku krova i renoviranje 14 prostorija i učionica. Ova donacija pomoći će školi da radi u toplijem i ugodnijem okruženju. Projekat MCEP takođe ima za cilj izgradnju snažnijih zajednica u Murini, Plavu, Rožajama i Beranama kroz radionice građanskog obrazovanja. Zahvaljujući ovom projektu, lokalni nastavnici i policijski službenici rade zajedno s mladima kako bi im pomogli da nauče više o svojim pravima i obavezama u skladu sa zakonom, podignu svijest o krivičnim djelima koja pogađaju mlade i izgrade veće povjerenje između zajednica i policijskih službenika", objavila je Ambasada SAD na Fejsbuku.

Bonus video: