Zorić Jović: Pokloni članovima UO male vrijednosti, znak dobre saradnje

Zorić Jovic nije rekla šta je poklonila članovima, odnosno koji su to "simbolični" pokloni

4506 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vršiteljka dužnosti (v.d.) direktorice Fonda rada, Jelisaveta Zorić Jović saopštila je da nije tačno da je pred novogodišnje praznike članove Upravnog odbora darovala "skupocjenim poklonima, pićima, poklon karticama i slično", već da se radi o "poklonima male vrijednosti koji su simbol dobre saradnje tokom godine".

Ona je reagovala na tekst "Privremena direktorka Fonda rada ne pita kad daruje Upravni odbor" koji je objavljen 11. februara na Portalu Vijesti.

Zorić Jović tvrdi i da nije dobila novinarsko pitanje.

Zorić Jovic nije rekla šta je poklonila članovima, odnosno koji su to "simbolični" pokloni.

"Obzirom da nijesam imala priliku da dobijem novinarsko pitanje i na njega dam odgovor, to ovim putem saopštavam da se neposredno pred Novu godinu, održala sjednica Upravnog odbora Fonda rada, na kojoj je fokus bio rješavanje zahtjeva oko 90 radnika koji su podnijeti prije više od deceniju i dio su 1.322 zahtjeva koji su zaostali iz prethodnog perioda a koje sam zatekla nakon imenovanja na mjesto v.d. direktorice, dana 10.11.2022. godine. Odlučni smo da se praksa čekanja na rješavanje zahtjeva po 10 godina, neće više tolerisati i u tom pravcu ćemo preduzeti sve potrebne mjere kako bi građani dobili profesionan servis". istakla je Zorić Jović u saopštenju.

Ona je dodala da je osim toga, tačno da radnici, tradicionalno, zajedno sa direktorom/icom, u znak dobre saradnje tokom godine, kao domaćini novogodišnje sjednice Upravnog odbora, članovima dodijele simbolične poklone.

"Tako je bilo i ove godine i apsolutno je netačno da se radi o skupocjenim poklonima, pićima, poklon karticama i slično, već se radi o poklonima male vrijednosti koji su simbol dobre saradnje tokom godine. Podaci iz mog imovinskog kartona, kao i firma koja je administrativnom greškom u statusu dobrovoljne likvidacije, već 20 godina, bez prometa i imovine, nijesu tema za komentar, pored nagomilanih problema u Fondu rada".

Bonus video: