Zatvoreno gradilište u blizini OŠ "Savo Pejanović"

"Učenici se nalaze u objektu svakodnevno, a dodatno zbog činjenice da se radi o objektu starom više od 70 godina, koji je u prethodnom periodu u više navrata pretrpio oštećenja", piše u saopštenju

9397 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Gradilište stambeno-poslovnog objekta i podzemna garaža u blizini OŠ "Savo Pejanović" zatvareno je zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije i činjenice da je u toku postupak po prijavi gradnje koji nije okončan.

To su saopštili iz Ministarstva prosvjete, dodajući da je na njihov zahtjev juče Urbanističko – građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izvršila inspekcijski nadzor.

"Ministarstvo prosvjete je posebno insistiralo na provjeri da li je u svim fazama izrade projekta poštovana zakonska procedura, te da li su obezbijeđeni uslovi koji će garantovati bezbjednost objekta škole. Ovo posebno u uslovima da je nastavna godina u toku i da se učenici nalaze u objektu svakodnevno, a dodatno zbog činjenice da se radi o objektu starom više od 70 godina, koji je u prethodnom periodu u više navrata pretrpio oštećenja", piše u saopštenju.

Dodali su i da će u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izvještavati javnost o preduzetim koracima i nalazima, sa primarnim ciljem da bezbjednost djece bude maksimalna i da stabilnost objekta škole ne bude ugrožena.

Bonus video: