U petak počinje 54. Praznik mimoze, otvara ga Marija Šerifović

Manifestacija koja je više od pola vijeka simbol herceg Novog trajaće 16 dana - od 17. februara do 4. marta

6104 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Herceg Novi je spreman za još jedan Praznik miomoze - manifestaciju koja je više od pola vijeka simbol ovog grada počinje u petak.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi 54. priču Praznika mimoze otvoriće povorka kroz grad i koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda Marije Šerifović.

"Program počinje u 18 časova na Trgu Nikole Đurkovića, ceremonijom podizanja zastave Praznika mimoze na simbol grada, Toru. Uslijediće povorka mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović i trombonjera od centralnog gradskog trga, preko Škvera i Šetališta pet Danica, do platoa ispred hotela 'Igalo' na kojem će biti upriličeno zvanično otvaranje i simbolično uručenje ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala. U 21 čas počinje koncert Marije Šerifović", kažu iz Opštine.

Drugog dana, u subotu, 18. februara, navode da će biti održana Berba mimoze, događaj koji već decenijama plijeni pažnju hiljada gostiju i predstavlja jedan od najposjećenijih programa Dana mimoze.

Sa jednog od ranijih izdanja Praznika mimoze
Sa jednog od ranijih izdanja Praznika mimozefoto: Opština Herceg Novi

"Program će početi defileom novskih mažoretki, Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i trombonjera, od Portonovog u Kumboru, kroz Đenoviće, do Doma kulture u Baošićima. Tradicionalno, domaćice iz Đenovića i Baošića služiće posjetiocima ribu i vino na više punktova. Od 10 časova će na platou ispred Doma kulture u Baošićima nastupiti Ivana Negativ i Đorđe David, a potom se program nastavlja u Đenovićima koncertom grupe Galija od 13 časova", piše u saopštenju.

Dodaju da će istog dana, u večernjim časovima, u Institutu "Dr Simo Milošević" biti održan prvi od dva maskenbala.

"Uz tradicionalan uvodni nastup novskih mažoretki i Gradske muzike, na ovom balu pod maskama prisutne će zabavljati i lokalni bend "Exodusi", Adi Šoše i Nikola Rokvić. Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a za najbolje je obezbijeđen nagradni fond vrijedan 10.000 eura, sa ukupno 30 novčanih i robnih nagrada", saopštili su iz Opštine.

Zaključuju da posjetioce očekuje provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa tokom 16 dana - od 17. februara do 4. marta.

Bonus video: