Kod SC "Morača" otvoren novi park, vrijedan 270.000 eura

"Posađeno je 70 sadnica drveća, 65 sadnica žbunja i 291 sadnica žive ograde. Izgrađeni su paviljon, staze i platoi od rizle, a ugrađen je i mobilijar modernog dizajna, kao i hidrosistem..."

10065 pregleda 15 komentar(a)
Novi park kod SC Morača, Foto: PG Biro
Novi park kod SC Morača, Foto: PG Biro

Dobili smo još jedan prelijep prostor za sport, rekreaciju i za uživanje svih generacija na površini od skoro 10.000 metara kvadratnih i investiciji vrijednoj 270.000 eura, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je to rekao prilikom otvaranja parka u blizini Sportskog centra "Morača", kako su rekli iz Glavnog grada, dvadesetog u mandatu ove gradske uprave.

Dodao je da je riječ o prostoru koji je izuzetno značajan za dio grada preko Morače, ali koji godinama unazad nije imao zadovoljavajući izgled.

"Imajući u vidu potencijal ovog prostora i njegov značaj, mi smo se bacili na posao i zahvaljujući jednom sjajnom projektu na kom su radile naše kolege iz Službe glavnog gradskog arhitekte, na čelu sa mladim Stefanom Đukićem, a uz podršku više privrednih društava Glavnog grada, u prvom redu Zelenila, ali i Komunalnih usluga, Čistoće, Agencije za stanovanje, dobili jedan, rekao bih, prelijep prostor", naveo je Vuković.

Glavni grad u saopštenju navodi da je posađeno 70 sadnica drveća, 65 sadnica žbunja i 291 sadnica žive ograde.

"Izgrađeni su paviljon, staze i platoi od rizle, a ugrađen je i mobilijar modernog dizajna, kao i hidrosistem. Ekipe Komunalnih usluga radile su na ugradnji nove rasvjete, te je kompletan prostor sada osvijetljen. Agencija za stanovanje je rekonstruisala mali poligon, uz podršku Fudbalskog saveza Crne Gore koji je donirao vještačku travu. Postavljena je teretana na otvorenom, kao i sto za stoni tenis", piše u saopštenju.

Bonus video: