Kovačević primio vatrogasce koji su bili u Turskoj: Divimo se njihovoj hrabrosti i humanosti

Kovačević je nikšićkim vatrogascima - spasiocima uručio priznanja i simbolične novčane nagrade za pokazanu profesionalnost i humanost

3056 pregleda 4 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Svetlana Mandić
Sa prijema, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za 11 pripadnika Službe zaštite i spašavanja koji su bili u Turskoj u akciji izvlačenja stradalih i povrijeđenih u centru Kahramanmaraša, grada koji je jedan od najviše razorenih u nedavnom zemljotresu.

Kovačević je nikšićkim vatrogascima - spasiocima uručio priznanja i simbolične novčane nagrade za pokazanu profesionalnost i humanost.

"Odlazak u Tursku bila je zajednička akcija Opštine i Službe zaštite i spašavanja, u kojoj smo mi imali lakši dio posla – da odobrimo njihov odlazak. To je bila njihova inicijativa, jer su željeli da idu i pomognu ljudima koji su se nalazili u nevolji, što su i uradili, a mi smo imali potrebu da kažemo svima da to vrednujemo kao Opština i da se divimo njihovoj hrabrosti i humanosti. Oni koji su po nekoj obavezi išli tamo i morali da odu svakako su za poštovanje, a postupak onih koji su samoinicijativno željeli da idu i pomognu nešto je što još više treba cijeniti. Mi smo odlučili da im to vrednujemo i da im se zahvalimo što su na najbolji mogući način prezentovali našu opštinu i našu zemlju, kao zemlju velikih, hrabrih i humanih ljudi", poručio je Kovačević.

Vatrogasci, Marko Kovačević
foto: Svetlana Mandić

Komandir Službe, Slavko Tadić, zahvalio se Kovačeviću na podršci.

Vatrogasci, Marko Kovačević
foto: Svetlana Mandić

"Upravo smo od predsjednika Kovačevića dobili obećanje da ćemo nabaviti pse tragače i dodatnu opremu koja nam nedostaje. Za ovaj period nove lokalne uprave predsjednik čini sve što nam treba – nabavili smo novu opremu i sve ostalo što nam je bilo neophodno. Zahvaljujem se, takođe, i svim privrednicima koji su pomogli pri odlasku u Tursku, ali prvenstveno mojim kolegama vatrogascima, koji su pokazali da imamo kapaciteta i profesionalizma da odgovorimo nesreći koja je zadesila Tursku", poručio je Tadić.

Bonus video: