Simić: IOM agencija UN-a spremna podržati projekte za povezivanje Crne Gore i dijaspore

"Simić i Jakupi su saglasni da postoji mnogo prostora za saradnju pri čemu su dogovorili i buduću saradnju na projektima za jačanje i poboljšanje stanja između dijaspore i države Crne Gore", navodi se u saopštenju

6047 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima
Detalj sa sastanka, Foto: uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Projektna koordinatorka IOM Agencije pri Ujedinjenim nacijama Tijana Simić saopštila je da su spremni podržati mnoge projekte za povezivanje dijaspore i Crne Gore.

To je saopštila tokom posjete Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, pri čemu se sastala sa primio v.d. pomoćnikom direktora Uprave, Arbenom Jakupijem.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Simić je kazala da će uz dobar Akcioni plan "Crna Gora biti naredni član i aktivni učesnik na Globalnom samitu dijaspore 2026. godine".

Jakupi je pohvalio zainteresovanost ove institucije za formiranje buduće saradnje sa Upravom.

On je Simić upoznao sa budućim projektima koji su planirani kako kaže, "u cilju kontinuiteta i jačanja komunikacije sa dijasporom Crne Gore".

"Podsjetio je i na realizaciju ovogodišnje manifestacije "Dani dijaspore-iseljenika", koja će biti održana u Plavu, kao i o ljetnjoj školi jezika i kulture "Crna Gora moja postojbina", koja će biti realizovana na Ivanovim Koritima, kao i o drugim značajnim aktivnostima do kraja godine", navodi se u saopštenju.

"Simić i Jakupi su saglasni da postoji mnogo prostora za saradnju pri čemu su dogovorili i buduću saradnju na projektima za jačanje i poboljšanje stanja između dijaspore i države Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: