Jevanđeoska crkva "Riječ Božija": Hvala Kovaču, pomogli Bjeković, Dobardžić i Radović, cijenimo i poštujemo svaku vlast

"Molimo se da vlast koja je u poziciji bude zapravo svjesna svoje Bogom dane uloge da zapravo služi narodu na dobro svih, kako bi živjeli u miru jedni s drugima"

4852 pregleda 1 komentar(a)
Jevanđeoska crkva Riječ Božija, Foto: Jevanđeoska crkva Riječ Božija
Jevanđeoska crkva Riječ Božija, Foto: Jevanđeoska crkva Riječ Božija

Starješina Jevanđeoske crkve "Riječ Božija" iz Podgorice Vladimir Čizmanski zahvalio se u ime te vjerske organizacije nadležnim organima Vlade Crne Gore, za kako je saopštio "temeljni rad na problematici sa kojom se naša vjerska zajednica suočila".

"Naime u našem naporu da počnemo sa izgradnjom našeg vjerskog objekta bili smo suočeni sa administrativnim poteškoćama koje nismo mogli prevazići bez pomoći Zaštitnika Siniše Bjekovića i zamjenice Zaštitnika, Nerme Dobrdžić koja je temeljno i veoma kvalitetno obradila naš slučaj, za što smo veoma zahvalni. Takođe smo zahvalni i ministru pravde Marku Kovaču koji je odobrio svesrdnu, stručnu i savjetodavnu pomoć, a koju smo dobili od Generalnog direktora Direktorata Dragana Radovića, koji se založio da se aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti primjenjuje na način da Zakon mora biti isti za sve, da duhovne porodice moraju biti saslušane, što je između ostalog i misija Ministarstva pravde", istakao je Čizmanski u saopštenju.

On je dodao da svojim djelovanjem žele da doprinesu boljem i pravednijem društvu u kojem živimo.

"U saglasnosti sa učenjem Sv. Pisma želimo da cijenimo i poštujemo svaku vlast, jer je od Boga dana. Molimo se da vlast koja je u poziciji bude zapravo svjesna svoje Bogom dane uloge da zapravo služi narodu na dobro svih, kako bi živjeli u miru jedni s drugima. Ovim dopisom želimo i javno da zahvalimo i prepoznamo trud, temeljan rad i saosjećaj svih uključenih u rješavanje našeg problema", zaključio je Čizmanski.

Bonus video: