"Noćni vukovi" iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske krenuli za Hilandar

"Motivi za polazak na Hilandar su različiti: neko kreće iz vjerskih pobuda, neko zbog druženja, ali se otuda svi vraćaju drugačiji. Sigurno, duhovno bogatiji", rekao predsjednik "Noćnih vukova" iz Crne Gore Vukoman Bulatović
708 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2017. 14:21h

Članovi Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske krenuli su danas iz Niša za Manastir Hilandar u Grčkoj.

Predsjednik "Noćnih vukova" iz Crne Gore Vukoman Bulatović je rekao da se treće godinu organizuje odlazak na Hilandar.

Prije tri godine je na Hilandar putovalo desetak motociklista, a danas je s s platoa ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu krenulo skoro 60.

"Motivi za polazak na Hilandar su različiti: neko kreće iz vjerskih pobuda, neko zbog druženja, ali se otuda svi vraćaju drugačiji. Sigurno, duhovno bogatiji", rekao je Bulatović za Betu.

Predsjednik "Noćnih vukova" Srbije i "starešina" "Noćnih vukova" iz Crne Gore i Republike Srpske Saša Savić je rekao da je glavni motiv za putovanje na Hilandar "očuvanje vjere, tradicije i običaja".

"Ovakvim vožnjama želimo da razbijemo predrasude i pokažemo da nismo 'ružni, prljavi i zli' motociklisti. Mi smo porodični ljudi i djecu odgajamo u duhu naše srpske tradicije i običaja", rekao je Savić.

Među motociklistima koji su krenuli put Hilandara je i Njemac Franc Kruzer koji je prvi put u Srbiji.

Taj vlasnik fabrike satova, rekao je za agenciju Beta da se pridužio "Noćnim vukovima" na putovanju do Svete gore jer ga interesuje srpska i crnogorska istorija.

"Noćni vukovi" stići će večeras u Uranopolis, u podnožju Svete Gore, odakle će ujutro za Hilandar gdje će ostati dva dana.

Motociklisti su u Hramu Svetog cara Konstatina prisustvali jutarnjoj službi i molebanu za njihovo putovanje.

Galerija

Bonus video: