Postavljena LED rasvjeta širom Pljevalja, Čistoća: Značajno umanjena potrošnja struje

Nova led rasvjeta postavljena je u ulicama: Velimira Jakića na potezu od Pošte do raskrsnice prema Prijepolju, Ulici Blaža Jovanovića, 37.Divizije i Vojske Jugoslavije

3453 pregleda 1 komentar(a)
Zamjena starih led sijalica, Foto: Čistoća
Zamjena starih led sijalica, Foto: Čistoća

Opštinsko preduzeće Čistoća u saradnji sa Opštinom Pljevlja postavilo je led rasvjetu u više ulica u gradu, a sa tim poslom nastaviće i u narednom periodu.

Nova led rasvjeta postavljena je u ulicama: Velimira Jakića na potezu od Pošte do raskrsnice prema Prijepolju, Ulici Blaža Jovanovića, 37.Divizije i Vojske Jugoslavije.

Tokom prošle godine Čistoća je u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i investicije ugradila preko 200 led svjetiljki različite snage, ukupne vrijednosti preko 30.000. Rasvjeta je zamijenjena u ulicama Miloša Tošića, Volođinoj, Obilićevoj, Tanasija Pejatovića, Mirka Pejatovića, 20.Novembra i 37.Divizije. Nova rasvjeta je postavljena u Kovačkoj ulici, Milke Bajić Poderegin, Mila Peruničića, Bjelopoljskoj, kao i na trim stazi u parku Vodice.

Po prvi put prošle godine rasvjeta je postavljena u ulici Milke Bajić Poderegin koja se nalazi svega na par stotina metara od grada. Stanovnici te ulice rasvjetu su čekali više od trideset pet godina.

Takođe, urađena je i rasvjeta u haustorima, kako bi se povećala sigurnost građana a dekorativna LED rasvjeta postavljena je na zidu oko Trga 13 jul u centru grada.

Postavljanjem led rasvjete, ističu u Čistoći, značajno je umanjena potrošnja električne energije, a dobijena bolja osvijetljenost ulica. Opština godišnje za javnu rasvjetu troši oko sto hiljada eura.

Direktor Čistoće Saša Ječmenica kazao je da će ove godine Čistoća uraditi i rasvjetu od Apolona do naselja Guke, a u planu je postavljanje rasvjete u novoizgrađenom parku u kasarni “Vladimir Knežević Volođa”.

U planu je da se osvjetli i ulaz u grad iz pravca Čajniča od Dajevića Hana do naselja Guke.

Ječmenica je kazao da je prošla godina bila jedna od najusupješnijih u poslovanju tog opoštinskog preduzeća.

Bonus video: