Uz lijepo vrijeme, učestali i požari

U Bijelom Polju proteklih dana građani palili vatru prilikom čišćenja svojih imanja

2300 pregleda 0 komentar(a)
Sve više posla za vatrogasce (ilustracija), Foto: Shutterstock
Sve više posla za vatrogasce (ilustracija), Foto: Shutterstock

Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja u Bijelom Polju Milonja Rakonjac upozorio je da su proteklih dana učestali požari na teritoriji opštine i apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom ili da makar ograniče površine na kojima to rade.

Nakon prvih lijepih dana u bjelopoljskoj opštini učestao je broj požara, pa su u Službi zaštite i spasavanja ovih dana imali pune ruke posla.

”Jedna vikendica zahvaćena je vatrom u Papama, ali je požar spriječen brzom intervencijom. Požara je bilo u Papama, Babića Brijegu, Laholu, Banjem Selu, Čeoču, Đapanovom grobu i Rokanjama, i da je više stambenih objekata tom prilikom bilo ugroženo”, kazao je Rakonjac.

On je naveo i da je bilo više požara na otvorenom, koji su izazvali građani prilikom čišćenja svojih imanja, kao i prilikom paljenja šuma, livada i niskog rastinja.

”Svakodnevno gasimo dva do tri požara na različitim lokalitetima, pa apelujem na sve građane da vode računa gdje i kako pale vatru, jer će u slučaju izazivanja požara, biti sankcionisani, s obzirom na to da sve požare prijavljujemo MUP-u i Komunalnoj policiji”, kazao je on.

Rakonjac je naveo i da su štete usljed požara zaista velike.

Bonus video: