Elektrotehnički fakultet: Renovirana laboratorija za osnove elektrotehnike

Novac za nabavku opreme za laboratoriju je obezbijedila Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), dok je Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja opremu oslobodilo poreza na dodatu vrijednost, prenosi PR centar

3506 pregleda 2 komentar(a)
Sa predstavljanja nove laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu, Foto: PR Centar
Sa predstavljanja nove laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu, Foto: PR Centar

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore otvorena je renovirana laboratorija za osnove elektrotehnike, koja će omogućiti studentima, kako sticanje fundamentalnih znanja, tako i sprovođenje naučno istraživačkih aktivnosti.

Novac za nabavku opreme za laboratoriju je obezbijedila Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), dok je Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja opremu oslobodilo poreza na dodatu vrijednost, prenosi PR centar.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Saša Mujović, kazao je da je laboratorija pokazatelj da za budućnost ove države nema nikakve bojazni ako obavezama, svako u domenu svoje ingerencije, pristupa s dobrom namjerom i željom da se mladim ljudima stvore adekvatni uslovi za razvoj.

„Kao Elektrotehnički fakultet obratili smo se našem privrednom partneru EPCG sa zahtjevom da nam pomogne oko opremanja laboratorije za osnove elektrotehnike savremenom opremom, jer je to laboratorija kroz koju „prolaze” svi studenti ovog fakulteta. Sinergijom akademske zajednice, privrede i izvršne vlasti postigli smo benefite za studente, a u konačnom i za našu državu“, pojasnio je Mujović.

Bonus video: