KCCG: Svako od pacijenata dobija kompletnu zdravstvenu zaštitu

Iz Kliničkog centra rekli kako je tačno da se sporadično dešava da pojedini aparati budu van upotrebe, ali da čak i u tim situacijama nijedan pacijent nije ostao uskraćen za zdravstvenu uslugu

7316 pregleda 17 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Samo tokom ovoga mjeseca, u Urgentnom centru ili prijemom u Klinički centar (KCCG) preko njega, pregledano je oko 16 hiljada pacijenata, saopštili su iz te ustanove.

"Sve to postižemo jer imamo i ljekara i tehničara i medicinskog materijala kog dobavljamo preko Montefarma jer KCCG, što je opšte poznato, ne vrši nabavke samostalno već, kao i sve ostale bolnice i domovi zdravlja, preko državne apoteke. Dakle, u UC svakog dana pregledamo oko 520 ljudi, a u svakom satu primimo po 20 pacijenata", saopštili su iz KCCG-a.

Iz te ustanove navode su se oglasili "u cilju sprječavanja širenja dezinformacija". Iz Demokratske partije socijalista juče su saopštili da je Klinički centar postao "gotovo nefunkcionalan".

Povezani članci

25. Februar 2023.

DPS: Klinički centar postao gotovo nefunkcionalan

Iz KCCG-a dodaju da svako od pacijenata dobija kompletnu zdravstvenu zaštitu, a da je Urgentni centar "24 sata dnevno na zadatku spašavanja ljudskih života bez izuzetaka i bez razlika i u kontinuitetu".

"Dakle, isto kao što je nedavno, navodno, falilo hidrogena, isto je sad tako 'tačno' da u UC nedostaje Controloca. To nije istina", ističu iz Kliničkog centra.

"Sa druge strane, ponavljamo da je tačno, o čemu uvjek samoinicijativno informišemo i pacijente i cjelokupnu javnost, da se sporadično dešava da pojedini aparati budu van upotrebe, što je očekivano, jer se na nizu odjeljenja decenijama oprema nije obnovljena", dodaju.

Čak i u tim situacijama, napominju, nijedan pacijent nije ostao uskraćen za zdravstvenu uslugu.

"U posljednje dvije godine, shodno prioritetima, nabavljamo nove aparate, obnavljamo u potpunosti klinike i prvi put od 1974. godine gradimo i dvije nove zgrade. Sve u cilju pružanja efikasne zdravstvene zaštite i stvaranja uslova za rad i liječenje u okolnostima dostojnim čovjeka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: