Obuka za 238 nastavnika i nastavnica engleskog jezika

Realizovano 12 trosatnih obuka o načinu korišćenja Activate – Games for Learning American English, pomoćnog nastavnog sredstva – interaktivnog edukativnog materijala za engleski jezik u osnovnim i srednjim školama

3161 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ELTAM tim
Foto: ELTAM tim

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, u sklopu projekta „Activate – Make a Difference“, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, realizovalo je 12 trosatnih obuka o načinu korišćenja Activate – Games for Learning American English, pomoćnog nastavnog sredstva – interaktivnog edukativnog materijala za engleski jezik u osnovnim i srednjim školama.

Riječ je o edukativnom materijalu koji je osmislila i kreirala Kancelarija za programe engleskog jezika Biroa za obrazovanje i kulturu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, a odobrio Nacionalni savjeta za obrazovanje Crne Gore. Obukama je prisustvovalo 238 nastavnika/ca engleskog jezika

„Uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, svaka škola sa teritorije Crne Gore je nominovala po jednog predstavnika – nastavnicu/ka engleskog jezika za pohađanje obuke, koji će iskustva stečena na obuci prenijeti kolegama iz škole i primijeniti u nastavi sa učenicima. Projekat je uključio i štampu i distribuciju po jednog primjerka navedenog pomoćnog nastavnog sredstva za svaku osnovnu i srednju školu u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju za javnost.

Naredna aktivnost u okviru projekta „Activate – Make a Difference“ je organizacija nacionalne konferencije za nastavnike engleskog jezika u maju mjesecu.

Bonus video: