U prekidu željeznički saobraćaj na pojedinim djelovima pruge Beograd - Bar

Tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz

11036 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Željeznički saobraćaj na pojedinim djelovima pruge Bar - Beograd je u prekidu, jer je zbog velikih vremenskih nepogoda oštećena kontaktna mreža i željeznička infrastruktura, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

Željeznički saobraćaj na dionici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu, jer je zbog velikih vremenskih nepogoda tokom noći i jutra oštećena kontaktna mreža i željeznička infrastruktura na tom dijelu pruge, prenosi N1.

Na dionici pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevrijeme oborilo, dok je jednoj dionici pokidana kontaktna mreža.

Velike vremenske nepogode i oštećenje željezničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži, navode Infrastrukture.

U 4.55 sati uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektro vučom zatvoren dio pruge od Užica do Sevojna.

Ekipe „Infrastrukture željeznice Srbije“ su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na tom dijelu barske pruge, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa kolosjeka, piše N1.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj dionici barske pruge.

Zbog ovih oštećenja na pruzi, prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom željezničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog ovoga se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja, navode iz Infrastruktura.

Bonus video: