Osnovne škole u Pljevljima danas ne rade zbog snijega

Vrtići u Pljevljima danas su redovno radili, nastava u Srednjoj stručnoj školi i Gimnaziji Tanasije Pejatović prema rasporedu

8982 pregleda 5 komentar(a)
Radnici OŠ "Salko Aljković" čiste prilaz školi, Foto: facebook/OŠ Salko Aljković
Radnici OŠ "Salko Aljković" čiste prilaz školi, Foto: facebook/OŠ Salko Aljković

Osnovne škole u Pljevljima danas neće raditi, dok će se u Srednjoj stručnoj školi i Gimnaziji Tanasije Pejatović nastava izvoditi prema rasporedu časova.

To je Vijestima potvrđeno iz pljevaljskih obrazovnih ustanova.

Pojašnjeno je da se nastava neće izvoditi u tri osnovne i svim seoskim školama zbog sniježnih padavina tokom prethodnog dana i noći i da će časovi biti nadoknađeni.

“Ogromne količine snijega u dvorištu škole i svim prilaznim putevima školi, kao i zbog nemogućnosti dolaska velikog broja učenika u školu, donijeli smo odluku o obustavljanju nastavnog procesa”, Vijestima u pljevaljskim obrazovnim ustanovama.

Odluka da danas neće biti nastave donijeta je kasno sinoć, kada su razredne starješine obavijestile učenike da danas ne dolaze na nastavu.

U Pljevljima je sinoć kasno intenzivno padao snijeg, a radnici opštinskog preduzeća Čistoća krajnjim naporima uspijevali su da odrađavaju gradske ulice prohodnim.

Jutros je situacija mnogo povoljnija, a padavine su prestale.

U Pljevljima je jutros izmjerena visina snijega od 34 centimatra.

Direktor gradske Osnovne škole "Boško Buha" Boriša Golubović kazao je da je danas u toj obrazovnoj ustanovi nastava izvodi onlajn.

“Našu školu pohađa veliki broj učenika sa seoskog područja, koji danas nismo mogli školskim kombijem da dovezemo zbog neprohodnih puteva. Nije očiščen prilaz školi ni školsko dvorište pa smo odlučili da danas nastavu organizujemo onlajn”, rekao je Golubović.

Direktor Osnovne škole "Dušan Ivović" u pljevaljskom selu Kosanica Milivoje Irić "Vijestima" je kazao da oni nisu mogli da organizuju nastavu, jer prilaz do škole sa glavnog puta nije očićen od snijega, a i većina učenika do škole dolazi iz okolnih sela.

“Jutros nismo mogli da organizujemo nastavu jer većina djece ne bi mogla da dođe do škole zbog neprohodnih seoskih puteva. Nije očišćen ni prilazni put do škole tako da smo bili primorani da danas ne izvodimo nastavu, a časovi će biti nadoknađeni”, kazao je Irić.

Vrtići u Pljevljima danas su redovno radili.

Bonus video: