Podgorica: Investitoru zabranjeni radovi u Beogradskoj, osim onih koji se odnose na otklanjanje nepravilnosti

"Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor nad građenjem objekta investitora CK group u Beogradskoj ulici za koji je prethodno podnijeta prijava građenja u skladu sa članom 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata"

28469 pregleda 19 komentar(a)
Obrušena ograda i dio dvorišta porodične kuće Vukčevića u Beogradskoj ulici 53, Foto: Privatna arhiva
Obrušena ograda i dio dvorišta porodične kuće Vukčevića u Beogradskoj ulici 53, Foto: Privatna arhiva

Investitoru "CK Group" koji u Beogradskoj ulici u Podgorici gradi stambenu zgradu površine preko 4.300 kvadrata zabranjeno je svako dalje izvođenje radova, osim radova koji se odnose na otklanjanje nepravilnosti, nakon što je u nedjelju veče obrušen dio dvorišta na parceli do njihove.

To su "Vijestima" kazali iz urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

"Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor nad građenjem objekta investitora CK group u Beogradskoj ulici za koji je prethodno podnijeta prijava građenja u skladu sa članom 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. S obzirom na to da je kontrolom izgradnje na licu mjesta konstatovano obrušavanje okolnog terena, urbanističko–građevinski inspektor naredio je vraćanje terena u prvobitno stanje kao i preduzimanje svih neophodnih radnji na obezbjeđenju i sigurnosti širokog iskopa temeljne jame i zaštiti okoline, susjednih objekata i infrastrukture", rekli su iz inspekcije.

Ograda i dio dvorišta porodične kuće Vukčevića u Beogradskoj ulici 53, u Podgorici, pored koje je započeta izgradnja stambene zgrade na četiri sprata, obrušili su se u nedjelju oko 19.00 sati.

Bonus video: