Vučinić zadovoljan prelaskom bolnice Meljine u javno zdravstvo: Da građani Herceg Novog dobiju adekvatnu zaštitu

"Članovi Komisije su u toku predmetne sjednice u više navrata uputili apel pravosudnim organima da sprovedu postupke, kako bi se omogućilo da bolnica "Meljine" bude opšta bolnica u punom kapacitetu", kazao je Vučinić

5531 pregleda 11 komentar(a)
Vučinić, Foto: Luka Zeković
Vučinić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić saopštio je da je zadovoljan što će Opšta bolnica (OB) Meljine od 1. marta postati dio javnog zdravstvenog sistema, u okviru organizacionog sistema bolnice Kotor.

"Podsjećam da je Komisija u nastavku 18. sjednice, održanom 09. novembra prošle godine, u vezi sa kontrolom postupka privatizacije privrednog društva PZU OB Meljine, usvojila Zaključke kojim je pozvala Vladu da proglasi javni interes nad OB Meljine u stečaju, uz preduslov da se u stečaju odrekne pružanja komercijalnih usluga", navodi se u saopštenju Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Vučinić dodaje da su tražili da se bolnica "Meljine" uzme u zakup od strane javnog zdravstvenog sistema radi obezbjeđivanja potrebnih bolničkih kapaciteta i poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga.

Dodaje da su to i uradili na današnjem konsultativnom saslušanju pred Odborom za zdravstvo, rad i socijalno staranje, predstavnici Ministarstva zdravlja, generalni direktor Direktorata za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Vuk Kadić.

Naglašava da su predstavnici Ministarstva zdravlja i ministar finansija Aleksandar Damjanović pojasnili da se radi o privremenom rješenju i podsjeća da je Komisija "usvajanjem zaključka pod rednim brojem tri uputila apel Višem sudu u Podgorici da razmotri pitanje da li i dalje stoje razlozi za postojanje privremene mjere obezbjeđenja Kri-S. br. 4/09 od 09. septembra 2019. godine".

"Kao i to da su članovi Komisije u toku predmetne sjednice u više navrata uputili apel pravosudnim organima da sprovedu postupke, kako bi se omogućilo da bolnica "Meljine" bude opšta bolnica u punom kapacitetu, odnosno da građani Herceg Novog dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uslugu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: