Preduzećemo sve pravne mehanizme da zaštitimo Šćepanović i ostale novinare "Vijesti"

Uređivački kolegijum i redakcija "Vijesti" se oglasili povodom besprizorne kampanje pokušaja zastrašivanja novinarke Dragane Šćepanović

39586 pregleda 29 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Privatna arhiva
Šćepanović, Foto: Privatna arhiva

Uređivački kolegijum “Vijesti” i redakcija "Vijesti" najoštrije osuđuju pokušaj da se kompromituje i zastraši novinarka “Vijesti” Dragana Šćepanović u besprizornoj kampanji tabloida Aktuelno i poziva nadležne da reaguju.

“Višemjesečna prljava kampanja protiv naše novinarke eskalira i najavljuje se i dalje targetiranje što je direktan pokušaj da se utiče na slobodno izvještavanje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da portal Aktuelno godinama služi za targetiranje onih koji nisu po volji vlasnika, a da nadležni ništa tim povodom ne preduzimaju i samim tim ohrabruju takvu praksu. Kolegijum "Vijesti" najavio je i da će preduzeti sve pravne mehanizme kako bi zaštitio Šćepanović, ali i ostale novinare redakcije.

“Treba li državu podsjetiti šta su posljedice niza neistraženih napada na novinare i kakav to uticaj ima na targetirane novinare, slobodu medija i slobodu izražavanja u društvu?”, piše u saopštenju.

Kolegijum je podsjetio i da već godinama traje kampanja protiv "Vijesti", da u njoj učestvuju Aktuelno, ali i drugi mediji koji, uglavnom u nepotpisanim tekstovima, pokušavaju da diskredituju kritičke medije.

Bonus video: