Adžić uručio nagrade i priznanja pripadnicima sistema zaštite i spasavanja

"Iako rade u skromnim uslovima, svoje zadatke izvršavaju na najbolji mogući način. Pokazali su da imaju znanje i hrabrost, i u Crnoj Gori ali i kroz međunarodne aktivnosti, kao što je bila posljednja, u Turskoj", kazao je Adžić

7039 pregleda 3 komentar(a)
Sa dodjele, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa dodjele, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić uručio je nagrade i priznanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spasavanja u prošloj godini.

"Svečanost je organizovana povodom 1. marta - Dana zaštite i spasavanja i Međunarodnog dana civilne zaštite", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Adžić je kazao da 1. mart obilježavaju ponosni na pripadnike sistema zaštite i spasavanja.

"Iako rade u skromnim uslovima, svoje zadatke izvršavaju na najbolji mogući način. Pokazali su da imaju znanje i hrabrost, i u Crnoj Gori, ali i kroz međunarodne aktivnosti, kao što je bila posljednja, u Turskoj", kazao je Adžić.

On je naglasio da poštuje svakog pripadnika sistema zaštite i spašavanja i zahvalio im što kvalitetno obavljaju svoje poslove, pri čemu predstavljaju Crnu Goru kao pouzdanog i kredibilnog partnera spremnog da odgovori i na najteže situacije.

Adžić je naglasio da su dalje unaprjeđenje sistema, poboljšanje uslova rada i obezbjeđivanje adekvatne opreme prioriteti MUP -a, "koje se trudi da ovaj sistem učini još jačim i funkcionalnijim".

V.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović je poručio da će budući period biti posvećen realizaciji značajnih projekata i aktivnosti, "posebno onih koje će dovesti do stavljanja u funkciju Nacionalnog trening centra za zaštitu i spašavanje i završetak izrade Procjene sposobnosti upravljanja rizicima".

V.d. komandira Službe zaštite i spašavanja opštine Bar, Aco Vulević je poručio da nagrade pripadaju svim spasiocima, koji u kontinuitetu svoj posao rade s ljubavlju i požrtvovanošću.

"Predstavlja mi zadovoljstvo što je naš trud prepoznat od strane građana i države", istakao je Vulević.

Navodi se da je "značka zaštite i spašavanja dodijeljena je, osim Acu Vuleviću i Draganu Radanoviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bar i Goranu Šarcu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica.

Zahvalnice su dodijeljene Opštini Kotor; Mladenu Novoviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak; Novu Zarubici, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak".

Navodi se da su one uručene i "Ranku Šibaliću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak; Radosavu Jovančeviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Berane; Sretenu Rackoviću, vođi grupe vatrogasaca-spasilaca u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica; Đorđiju Vulićeviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica; Dušku Klikovcu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica".

"Kao i Veljku Ostojiću, privredniku, iz Udruženja raftera i stanovništva NP Durmitor; Elvedinu Taranišu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Petnjica", navodi se u saopštenju.

"Novčane nagrade dobili su: Daliborka Vesković, samostana referentkinja u Službi zaštite i spašavanja Opštine Berane; Aldin Rebronja, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje; Mersudin Čaprić, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Ulcinj; Ljubomir Jovanović, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Danilovgrad, Ranko Marković, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: